ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου κίνησης Πατρας για τον Αμπντάλα Μωχάμεντ Αμπντάλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 18 Νοέμβρη, μια μέρα μετά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου η αστυνομία εισέβαλλε, για ασήμαντη αφορμή στα γραφεία της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών. Ο στόχος διπλός. Αφενός να εκφοβίσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες συλλαμβάνοντας τον Σουδανό πρόσφυγα Αμπντάλα Αμπντάλα, γνωστό στην πατρινή κοινωνία για τους πολιτικούς αγώνες του. Αφετέρου η προσπάθεια τρομοκράτησης του φιλοπροσφυγικού και φιλομεταναστευτικού κινήματος.
Ο Αμπντάλα, από τότε που βρέθηκε στην Πάτρα, πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των Σουδανών προσφύγων για την νομιμοποίηση τους και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.'Εχει ενεργό πολιτικό ρόλο τόσο στη χώρα του, όπου και διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, όσο και εδώ στην Πάτρα. Στοχοποποιημένος για την αγωνιστική του δράση (κινητοποιήσεις και εκπροσώπηση των προσφύγων στα ΜΜΕ και στην τοπική κοινωνία), μια μέρα μετά τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου στο μπλοκ των προσφύγων και των αλληλέγγυων, τιμωρείται από την Ασφάλεια για
τη δράση του αυτή. Παραμένει έγκλειστος στα κρατητήρια της ασφάλειας, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απέλασης σε μια χώρα στην οποία κινδυνεύει η ζωή του λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης. Στο πρόσωπό του η αστυνομία ανακάλυψε τον «εχθρό» της κοινωνίας, ίσως για να καλύψει το ξεγύμνωμά της από τη διπλή ληστεία τραπεζών που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο κέντρο της Πάτρας.
Όμως ο Αμπντάλα δεν είναι μόνος του. Στο πλάι του βρίσκεται όλη η Πάτρα που αντιστέκεται στις πολιτικές της λιτότητας και της ξενοφοβίας.
Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο ρόλος αυτών που αντιδρούν στην ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Καταγγέλουμε την απροσχημάτιστη και χωρίς ένταλμα εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στα γραφεία της Κίνησης, ενέργεια που δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα παραβιάζοντας χώρο λειτουργίας πολιτικής κίνησης, ζήτημα στο οποίο καλούμε κάθε πολιτικό φορέα και συλλογικότητα να τοποθετηθεί.

Παλεύουμε για την χωρίς όρους απελευθέρωση του διωκόμενου αγωνιστή Αμπντάλα Μωχάμεντ Αμπντάλα. Καλούμε κάθε πολίτη της Πάτρας να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο Σουδανό αγωνιστή και σε όλους τους πρόσφυγες της πόλης.
Αντιστεκόμαστε στο κλίμα τρομοκράτησης των προσφύγων και στην ποινικοποίηση της πολιτικής τους δράσης.


Πάτρα, 19/11/2009


ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου