ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

φασιστικές επιθεσεις

Επίθεση δέχτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου μετανάστες μικροπωλητές στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Το περιστατικό καταγγέλλει η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».


Σημειώνεται ότι η ομάδα «Παρεμπόριο STOP» είχε καλέσει μέσω Facebook σε φωτογράφιση των μεταναστών μικροπωλητών στην πλατεία Συντάγματος και την Ερμού. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε από άτομα που έχουν καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για τους μικροπωλητές και η φωτογράφιση ήταν για να στηριχτεί η δικαστική τους προσφυγή.


Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» τονίζει: «ομάδα νεοναζί επιτέθηκε σε μετανάστες μικροπωλητές στο Μοναστηράκι με σιδηρολοστούς. Η επίθεση έγινε μετά από κάλεσμα της αυτονομαζόμενης πρωτοβουλίας STOP παραεμπόριο με περιεχόμενο την φωτογράφηση των μεταναστών ώστε να. Πρόκειται για ομάδα φασιστική με ανοικτά χαφιέδικη λειτουργία. Με βάση καταγγελίες των μεταναστών ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Αυτή η επίθεση έγινε σε συντονισμό με την επιχείρηση «καθαρή Αθήνα» της Αστυνομίας του Χρυσοχοίδη σε συνεργασία με το Δήμαρχο της Αθήνας και το Νομάρχη Σγουρό.Αλλωστε αστυνομικοί αντί να συλλάβουν τους τραμπούκους έτρεξαν να ξαπλώσουν τους μετανστάστες κάτω για να τους συλλάβουν.
Είναι πρόκληση την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει τα μέτρα ληστείας μισθών, δώρων και συντάξεων να βγάζει η κυβέρνηση στο δρόμο την Αστυνομία τάχα για να σώσει την Αθήνα! Αυτή η πολιτική έχει αποθρασύνει τις φασιστικές συμμορίες για να βγουν ξανά για να ματοκυλίσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ευθύνη για τη στοχοποίηση των μεταναστών ανήκει στη κυβέρνηση που αντί να νομιμοποιήσει τους μετανάστες και να δώσει άσυλο στους πρόσφυγες μετατράπηκε σε ρατσιστικό φερέφωνο του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ, το οποίο ανέλαβε εργολαβικά την υποστήριξη των αντεργατικών μέτρων».
http://tvxs. gr/news/% CE%B5%CE% BB%CE%BB% CE%AC%CE% B4%CE%B1/ %CE%B5%CF% 80%CE%AF% CE%B8%CE% B5%CF%83% CE%B7-%CE% BA%CE%B1% CF%84%CE% AC-%CE%BC% CE%B5%CF% 84%CE%B1% CE%BD%CE% B1%CF%83% CF%84%CF% 8E%CE%BD- %CE%BC%CE% B9%CE%BA% CF%81%CE% BF%CF%80% CF%89%CE% BB%CE%B7% CF%84%CF% 8E%CE%BD- %CF%83%CF% 84%CE%BF- %CE%BC%CE% BF%CE%BD% CE%B1%CF% 83%CF%84% CE%B7%CF% 81%CE%AC% CE%BA%CE% B9

Και από site φασιστών

http://2mnka. wordpress. com/2010/ 04/10/paraempori o/
http://www.elkosmos .gr/index. php?option= com_content&view=article&id=3872:2010- 04-10-16- 27-25&catid=87:epikairoti ta&Itemid=277

Το "ειρηνικό" κάλεσμα
ellinopsychos. blogspot. com

2 σχόλια:

  1. Σίγουρα και οι καταστηματάρχες που διατηρούν μαγαζιά με ενοίκιο και πληρώνουν φόρους και απασχολούν προσωπικό, είναι ηθικοί αυτουργοί όταν λένε να μαζέψουν τους μικροπωλητές απο τους δρόμους. Είσαι ηλίθιος ή διαπλεκόμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καταστηματάρχες είναι αυτοί που κόβουν ψεύτικες αποδείξεις για το ενοίκιο, δηλώνουν ψεύτικο εισόδημα για να φοροδιαφύγουν, και "απασχολούν" κόσμο ανασφάλιστο με εξευτελιστικούς μισθούς αντί να έχουν εργαζόμενους. Οι μικροπωλητές τους έφταιξαν λοιπόν; Σιγά μην λυπηθούμε τα καθίκια τους καταστηματάρχες της Ερμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή