ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

«Σκυτάλη» φύλαξης σε γαλλικό πλοίο!

Fw: [noborder_lesbos_09] French warship for frontex operation poseidon in Mytilene harbour...
French warship for frontex operation Poseidon in Mytilene harbour...
It will operate for 1 month in the region, it has 40 crew members.
The polish airplane left mytilene and an austrian helicopter will arrive soon...

«Σκυτάλη» φύλαξης σε γαλλικό πλοίο!
Γράφει: Πέλλη Γιακουμή
05/06/2009

Από χθες το πρωί έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης μια κορβέτα της Γαλλικής Ακτοφυλακής, η οποία στο πλαίσιο της άσκησης Poseidon της Frontex θα παραμείνει για ένα μήνα περίπου στο νησί, προκειμένου να ενισχύσει το έργο φύλαξης των συνόρων από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και της αποτροπής της παράνομης εισόδου μεταναστών στα ευρωπαϊκά εδάφη από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 40 ατόμων και θα κάνει καθημερινά περιπολίες ανοιχτά του νησιού μαζί με τα σκάφη του λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ας σημειωθεί ότι στα τέλη του περασμένου Μαΐου αναχώρησε από τη Μυτιλήνη το πολωνικό δικινητήριο αεροσκάφος που περιπολούσε από αέρος τα σύνορα, ενώ τη θέση του θα πάρει σε λίγες ημέρες ένα αυστριακό ελικόπτερο. Παρά τις προσδοκίες πάντως για την «από αέρος φύλαξη των συνόρων», οι πτήσεις του πολωνικού αεροσκάφος δεν αποδείχθηκαν και τόσο αποδοτικές, αφού υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ύψος που θα έπρεπε να πετάει, γεγονός που εμπόδιζε την καλή ορατότητα κατά τη διάρκεια των περιπολιών. «Καλό είναι να υπάρχει και παρουσία από αέρα, όμως ουσιαστικά όλη η δουλειά γίνεται από τη θάλασσα», σχολίαζε χθες αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Έχει αξία
«Είναι σημαντικό που γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι πρόβλημα της Μυτιλήνης ή της Ελλάδας, αλλά πρόβλημα της Ευρώπης, αφού βρισκόμαστε στα σύνορά της. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι προσπάθειες του Λιμενικού με σκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στο «Ε» ο νέος λιμενάρχης Μυτιλήνης, Μανώλης Βόμβας.
Να θυμίσουμε ότι εκτός από τη γαλλική κορβέτα, πέρυσι στο χώρο μεταξύ της Λέσβου και της τουρκικής ακτής, σε ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, επιχειρούσαν ιταλικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου