ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κίνησης -31/07/09

Με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, την παράταση του ορίου διοικητικής κράτησης από 3 σε 18 μήνες και τη δυνατότητα έκδοσης απόφασης απέλασης εις βάρος αλλοδαπών στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα που επισύρει 3μηνη ποινή φυλάκισης κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος συνολικά στα δικαιώματα των προσφύγων. Τα κέντρα κράτησης όλης της χώρας έχουν μετατραπεί σε ανθρωποφυλακές όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ δεκάδες επαναπροωθήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά. Είναι πλέον γεγονός ότι ούτε καν οι αιτήσεις για ΑΣΥΛΟ δεν γίνονται δεκτές από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα.

Στη Σάμο και ενώ το Κέντρο Κράτησης αριθμεί πάνω από 500 άτομα την Τετάρτη 29/7 και την Παρασκευή 31/7 πραγματοποιήθηκαν μαζικές μεταγωγές δεκάδων προσφύγων (στην πλειοψηφία τους Παλαιστίνιοι) προς άγνωστη κατεύθυνση με προφανή στόχο την επαναπροώθησή τους. Το περιστατικό αυτό αποτελεί τραγική συνέχεια των γεγονότων της Πάτρας με την καταστροφή του καταυλισμού από τις ειδικές δυνάμεις σε συνθήκες που θύμιζαν χούντα, των γενικευμένων πογκρόμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, των μεταγωγών κρατούμενων προσφύγων από τη Χίο,τη Λέσβο και τα Χανιά με σκοπό τη βίαιη απέλασή τους μέσω του Έβρου.

Η Κίνηση επισημαίνει ότι η αντιδραστική αυτή πολιτική ενάντια στους πρόσφυγες στρέφεται συνολικά ενάντια σε όλους μας. Γι’ αυτό η αντίδρασή μας απέναντί της δεν μπορεί να έχει σαν όριο τον ανθρωπισμό μας, αλλά την ανάγκη μας ενιαία να αποκρούσουμε και να αποτρέψουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας. Καταγγέλουμε την απάνθρωπη πολιτική και καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο σε εγρήγορση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των προσφύγων και να αποτρέψουμε την κατάφωρη καταπάτηση τους.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

31/7/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου