ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου 25/09/08

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΣΑΜΟΣ 25/09/2008


Το «πρότυπο» κέντρο κράτησης στη Σάμο για τους πρόσφυγες της κυβέρνησης Καραμανλή κάθε άλλο παρά πρότυπο είναι και τείνει να γίνει φυλακή χειρίστου είδους και να φτάσει το παλιό κέντρο που είχε χαρακτηριστεί από πολλούς επισκέπτες και αρμόδιους με τα χειρότερα λόγια.
Το κέντρο κράτησης προσφύγων χωρητικότητας 280 ατόμων κατά το μήνα Αύγουστο «φιλοξένησε» και 540 άτομα φανταζόμαστε τι επικράτησε εκεί και συνεχίζει να επικρατεί ο αριθμός των προσφύγων παραμένει σχεδόν ο ίδιος.
Από τα παραπάνω από την έλλειψη συντονισμού του προσωπικού και των εμπλεκομένων υπηρεσιών τη μη ύπαρξη κανονισμού λειτουργίας του κέντρου τη μετάθεση ευθυνών των υπηρεσιών [Αστυνομίας Νομαρχίας Περιφέρειας] για το ποιος έχει τη διαχείριση των προσφύγων και ποιος ευθύνεται για το υπεράριθμο δημιουργούνται τεράστια προβλήματα για τους πρόσφυγες τους εργαζόμενους και τη τοπική κοινωνία [όπως απεργίες πείνας ,φυλακίσεις ανηλίκων στα κρατητήρια της αστυνομίας χωρίς ενημέρωση του εισαγγελέα και των άλλων αρμόδιων, δημιουργία υπάλληλων δεσμοφυλάκων και υπαλλήλων που έχουν φτάσει στα όρια τους λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας , ρατσιστικές συμπεριφορές ]
Η πολιτεία ως συνήθως ανεύθυνη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις κατασκευάζει έργα βιτρίνας που τα αφήνει στη τύχη τους χωρίς έλεγχο και λύσεις.
Το πρόβλημα των προσφύγων τεράστιο και θα διογκώνεται. Χωρίς κεντρική αντιμετώπιση και στη συνέχεια ξεκάθαρη τοπική χωρίς ψηφοθηρικούς σκοπούς πολιτική αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

--Στελέχωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών με ειδικευμένο προσωπικό
--Να ανατεθεί η λειτουργία του κέντρου εξ ολόκληρου στη Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες
--Να γίνει κέντρο φιλοξενίας που με συνοπτικές διαδικασίες οι πρόσφυγες θα φεύγουν για να πάνε όπου αυτοί έχουν προγραμματίσει.
--Να χορηγεί η Ελλάδα άσυλο στους αιτούντες και ελεύθερη μετακίνηση με τη κάρτα αιτούντος στην Ευρωπαϊκή κοινότητα


Να μη γίνουμε εμείς οι βασανιστές στο δράμα των προσφύγων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ευρωπαίων καπιταλίστων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου