ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Festival antiracist Samou: «Kufiri është tim burg»

Festival antiracist Samou: «Kufiri është tim burg»
(20-21 qershor, ndërtimin Provatari, porti Karlovasi)
Qershor 20 Sht.
• 18,30 fëmijës seminarit «e gjatë udhëtimit»
(koordinon arsimore grup)
• 19,30 Prezantimi i librit «Mousaferat
ose një mijë e një netë një kamp refugjatësh »
nga autori, Basil Lada
prezantimi nga Elsa Kios
• diskutim mbi të drejtat e refugjatëve dhe emigrantëve
(rekomandohet avokatët grup)
• 22,00 koncert
The Live Project Band
Athines komplekse shumë-repertor
Die. Qershor 21.
• 18,30 lëvizjes kreative për fëmijë nga Sofja Patelis
• afgane përrallë ritregim nga Nasim, dhe greqisht
• 20,00 debate: «Imigrim tani» dhe
«Për portet dhe qytetet e refugjatëve»
Angela Hatzimihali raportuesit, Elsa Kios
• 22,00 Koncert: shumëkombëshe muzikë
Shqiptarët, afganëve bullgare dhe artistë
• Voltaren
Kuvendi i student në Shkollën e Shkencave
**** Gjatë festivalit, së bashku me siper
ngjarjeve të zhvillohet:
• Ekspozita punon me refugjatë
• pikturë ekspozitë me punë të studentëve të Samos
• photo ekspozitë fotofraxia, dokumentar fotografisë
• «Bota e gatimit»
• Raporti i Librit
• video
Lëvizja për të Drejtat e Njeriut për Refugjatët-Solidariteti

Lëvizja për të Drejtat e Njeriut-Solidariteti emigrantëve është një kolektive themeluar në qershor 2005, për të treguar kapacitetet e saj për allillengyi për emigrantët dhe refugjatët dhe për t'i ndihmuar ata të bashkohen me të ri të shoqërisë për të rënë dakord që të vazhdojnë jetën e tyre, duke përdorur gjuhës greke si një të mesme.
Kurset të bëhet në zona të Egjeut dhe të Universitetit të studentëve klubit. Megjithatë, 2-3 orë në javë, disa verbs dhe adjectives mjaftueshme për të përmbushur nevojat e tyre; Ne u takua me ta, ne kemi mësuar për atë që ne po përballen me probleme për shkak të braktisjes së shtëpisë dhe pse ata kanë nevojë për mbështetje. Gradualisht përshtateni mësimet si ata të shkojnë, nevojat, shqetësimet, ndjenjat dhe nevojat e emigrantëve dhe refugjatëve, me pjesëmarrje aktive. Me forma të tilla të të mësuarit janë duke u përpjekur për t'i ndihmuar ato të priza për të gjetur problemet e tyre, për të gjetur njerëz të tjerë për të krijuar, për të eleminuar protynoun frikë, do të transmetohet në kulturën e tyre dhe të qytetëruara.
Përveç kurseve, veprojmë për të informuar emigrantët e të drejtave të tyre, të merret me azil-dhe na lejon raciste, ksenofobe, intolerant dhe prokatilimeni politikën e qeverive, janë të marrë organizimin e ngjarjeve të emigrantëve në banorët e qytetit dhe për të kataripsoume pagiomenous mitet përfshijnë krimit, të drogës, dhunës dhe as inferioriteti (;). Gjithashtu organizimin e Festivalit të antiracist Samos.
Anëtar i collegiality dikush është identifikuar problemin në dëm, luftrat, varfëria, shfrytëzimi dhe kushtet ekonomike që krijojnë situata të tilla, të mos e emigrantëve dhe refugjatëve nuk aftouspou si shumica. Për më tepër, qëndron në bukurinë dhe alternative të ndryshme, dhe të mos jetë në fainesthai. Replace frikë dhe shpresë për të paragjykimeve dhe të hapur të ndryshme.
Lufta kundër racizmit është pjesë e një tjetër luftë për shoqërinë

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου